Ud at spise på Tenerife
Restaurant-guide til Tenerife. Restauranter og spisesteder geografisk opdelt. Beskrivelse af beliggenhed, menu og priser. Giv tip hvis du kender en, vi må prøve.
Oversigt over restauranter og spisesteder
Steder anbefales/frarådes på baggrund af personlig erfaring, men ting kan jo ændre sig. Send gerne din spise-oplevelse til os, brug blanketten her.
OBS: Mange restauranter holder lukket mandag.
Se også efter guachinche: små spisesteder, restauranternes svar på Uber. Her er ikke lagt vægt på interiør, overhovedet. Det kan såmænd bare være en garage, hvor mutter og fatter serverer familiens bedste retter. Eller servere deres egen vin. Som regel kun åbne til frokost.
Restauranter i Santa Cruz de Tenerife
//// El Gusto por el Vino, Calle Emilio Calzadillo 6, tlf. 922 277 110, 13-16 og 20.30-23.30, søndag lukket.
Her huserer den danske kok, Danny Nielsen fra Esbjerg, og han er kåret årets bedste kok, hædret af de kanariske øers præsident, og det er sjældent, at udlændinge oplever det. Han har arbejdet på Henne Kirkeby Kro ved Esbjerg og Reinwalds i København. Men kærlighed tvang ham til Tenerife. Maden er kanarisk og castiliansk med danske tvist. Prøv sildetatar med rødløg og kapers på rugbrød, det ser man ikke hver dag. Der er også syltet og stegt pattegris, laksesashimi og flæskesteg med sprød svær. Priser starter ved €50.
/// La Buena Vida, Calle La Noria, 10, tlf. 922 24 19 13. Åben 12-00.
Veltillavet mad i det hotte kvarter i Santa Cruz. Sid ud til gaden og kig på bylivet. Indenfor er det enkelt indrettet med stærke farver og malerier af eksotiske dyr. Lidt pebrede priser, og ikke det helt store kulinariske, men godt smager det.
/// Restaurant La Hierbita, Calle El Clavel 19, ved teatret
Flotte tjenere serverer kanariske retter
// Tapa en Tapa, Paseo Milicias de Garachico 1, ma.-on. 12.30-17, to.-lø. 20-23.
Fik 1. prisen i den årlige konkurrence om at lave tapas. Serverer også montaditos og i øvrigt alle slags spanske retter.
// Bodegón El Puntero, Plaza Weyler, tlf. 922 282214 - Godt kanarisk køkken
// Gastrobar, Naturhistorisk Museum, Calle Fuente Morales, tirs.-søn. kl. 9-19
Efter den åndelige føde er det tid til rigtig mad ud til gårdhaven. God gastrobar med rimelige priser, ingen tapas over €10. Sardinsandwich – guf.
/ Taberna El Cambullón, Calle San José 2
Gode kaffested i gågaden under under flamboyanterne. Kendt for deres morgenboller.
La Laguna
/// Tasca El Obispado, Calle Herradores 88, tlf. 922 251 450
Så er man kommet i ”Bispedømmet” med den rette dunkle belysning omgivet af helgenfigurer, og det er ren gas, for ejerne er ateister. De laver gode spanske retter, ikke mindst deres pølser er kendte.
/// Bohemio La Laguna, Calle Barcelona 6
Elementært italiensk, Prøv melanzane alla parmigiana €12, Carbonara €11
/// Grina, Calle Marqués de Celada,
Kanarisk menu, tre gode retter ca. €20, Prøv stegt fisk eller Arroz de Ozobuco, begge €14
// La Casa de Oscar, Calle Herradores 66, 8-00, tlf. 922 26 52 14
Især i weekenden er borde optaget af lokale, der har det som stamsted, når noget skal fejres. Gode til grill, med alle mulige sovse, med mojo og et ton koriander. Også godt bare til tapas på en af tønderne.
// Bodegón Viana Calle Viana 35, 9-01, tlf. 922 26 42 13
Tiden er stået stille her, i hvert fald menuens. Men det gør ikke så meget, for så kan man få gode store portioner af gammeldags kanarisk mad. Anbefales: Pescaito Frito (blandet fisk) – kan være lidt irriterende med det kværnende tv i hjørnet.
// El Tonique, Calle Heraclio Sánchez 23, tlf. 922 26 15 29
Kælderrestaurant med traditioner. Især for ægte kanarisk køkken. Prøv østers i svampe – eller grillet ost med mojo. Meget populært lunch-sted, så bestil bord. Man bliver let tørstig af alle de tomme, støvede flasker.
// Tasca 61, Calle Viana 61, 12.30-15.30, 19.30-22.30
Spansk. Økologisk med lokale råvarer, hjemmelavet ost, og korrekt livssyn præger denne lille bitte sted, med en lille så lille bitte menu. Også øllet er lokalt, fra Tenerifes eneste mikrobryggeri: Tierra de Perros.
/ La Bourmet, Calle Augustín 42
Kendt burgerjoint også med miniburgere. Den kanariske version har chorizo, og der er også en kalveburger. Nye specialburgere hver måned. Set: Burger med foie gras.
/ La Cafeina, Calle Juan de Vera 1
Stedet, hvor man skal have universitetseksamen for at kende alle kaffetilbud.
Her huserer den danske kok, Danny Nielsen fra Esbjerg, og han er kåret årets bedste kok, hædret af de kanariske øers præsident, og det er sjældent, at udlændinge oplever det. Han har arbejdet på Henne Kirkeby Kro ved Esbjerg og Reinwalds i København. Men kærlighed tvang ham til Tenerife. Maden er kanarisk og castiliansk med danske tvist. Prøv sildetatar med rødløg og kapers på rugbrød, det ser man ikke hver dag. Der er også syltet og stegt pattegris, laksesashimi og flæskesteg med sprød svær. Priser starter ved €50.
/// La Buena Vida, Calle La Noria, 10, tlf. 922 24 19 13. Åben 12-00.
Veltillavet mad i det hotte kvarter i Santa Cruz. Sid ud til gaden og kig på bylivet. Indenfor er det enkelt indrettet med stærke farver og malerier af eksotiske dyr. Lidt pebrede priser, og ikke det helt store kulinariske, men godt smager det.
/// Restaurant La Hierbita, Calle El Clavel 19, ved teatret
Flotte tjenere serverer kanariske retter
// Tapa en Tapa, Paseo Milicias de Garachico 1, ma.-on. 12.30-17, to.-lø. 20-23.
Fik 1. prisen i den årlige konkurrence om at lave tapas. Serverer også montaditos og i øvrigt alle slags spanske retter.
// Bodegón El Puntero, Plaza Weyler, tlf. 922 282214 - Godt kanarisk køkken
// Gastrobar, Naturhistorisk Museum, Calle Fuente Morales, tirs.-søn. kl. 9-19
Efter den åndelige føde er det tid til rigtig mad ud til gårdhaven. God gastrobar med rimelige priser, ingen tapas over €10. Sardinsandwich – guf.
/ Taberna El Cambullón, Calle San José 2
Gode kaffested i gågaden under under flamboyanterne. Kendt for deres morgenboller.
La Laguna
/// Tasca El Obispado, Calle Herradores 88, tlf. 922 251 450
Så er man kommet i ”Bispedømmet” med den rette dunkle belysning omgivet af helgenfigurer, og det er ren gas, for ejerne er ateister. De laver gode spanske retter, ikke mindst deres pølser er kendte.
/// Bohemio La Laguna, Calle Barcelona 6
Elementært italiensk, Prøv melanzane alla parmigiana €12, Carbonara €11
/// Grina, Calle Marqués de Celada,
Kanarisk menu, tre gode retter ca. €20, Prøv stegt fisk eller Arroz de Ozobuco, begge €14
// La Casa de Oscar, Calle Herradores 66, 8-00, tlf. 922 26 52 14
Især i weekenden er borde optaget af lokale, der har det som stamsted, når noget skal fejres. Gode til grill, med alle mulige sovse, med mojo og et ton koriander. Også godt bare til tapas på en af tønderne.
// Bodegón Viana Calle Viana 35, 9-01, tlf. 922 26 42 13
Tiden er stået stille her, i hvert fald menuens. Men det gør ikke så meget, for så kan man få gode store portioner af gammeldags kanarisk mad. Anbefales: Pescaito Frito (blandet fisk) – kan være lidt irriterende med det kværnende tv i hjørnet.
// El Tonique, Calle Heraclio Sánchez 23, tlf. 922 26 15 29
Kælderrestaurant med traditioner. Især for ægte kanarisk køkken. Prøv østers i svampe – eller grillet ost med mojo. Meget populært lunch-sted, så bestil bord. Man bliver let tørstig af alle de tomme, støvede flasker.
// Tasca 61, Calle Viana 61, 12.30-15.30, 19.30-22.30
Spansk. Økologisk med lokale råvarer, hjemmelavet ost, og korrekt livssyn præger denne lille bitte sted, med en lille så lille bitte menu. Også øllet er lokalt, fra Tenerifes eneste mikrobryggeri: Tierra de Perros.
/ La Bourmet, Calle Augustín 42
Kendt burgerjoint også med miniburgere. Den kanariske version har chorizo, og der er også en kalveburger. Nye specialburgere hver måned. Set: Burger med foie gras.
/ La Cafeina, Calle Juan de Vera 1
Stedet, hvor man skal have universitetseksamen for at kende alle kaffetilbud.
Anaga-halvøen
// Los Roques, Ctra. Almaciga, 15, tlf. 922 59 02 20, los-roques.negocio.site
Selv om man sidder på blå plastikstole, kan man få den skønneste helstegte fisk, dertil rejer i hvidløg med salat, for ca. €20. Se foto ovenfor.
// Los Roques Casa Pepe, Ctra. Almaciga, 6, tlf. 922 59 05 73, roquescasapepe.com
// Chiringuito El Drago, Calle la Cruz, 4, Almáciga, tlf. 669 56 30 02
// El Frontón, Pista al Draguillo 1, Benijo, tlf. 922 59 02 38
// Casa Carlos, Carretera General de Taganana, Las Mercedes, ti-sø 10-22.
// Mirador, Carretera Taganana, Benijo, tlf 603 516 332
/ Café Melita, Carretera General 171, Bajamar, tlf. 922 540 814
Tyskerne kan lide kager, så her er en tysk filial med autentisk strudel. Kagehuset ligger og svæver flere hundrede meter over havet, så udsigten fejler heller ikke noget.
// Los Roques, Ctra. Almaciga, 15, tlf. 922 59 02 20, los-roques.negocio.site
Selv om man sidder på blå plastikstole, kan man få den skønneste helstegte fisk, dertil rejer i hvidløg med salat, for ca. €20. Se foto ovenfor.
// Los Roques Casa Pepe, Ctra. Almaciga, 6, tlf. 922 59 05 73, roquescasapepe.com
// Chiringuito El Drago, Calle la Cruz, 4, Almáciga, tlf. 669 56 30 02
// El Frontón, Pista al Draguillo 1, Benijo, tlf. 922 59 02 38
// Casa Carlos, Carretera General de Taganana, Las Mercedes, ti-sø 10-22.
// Mirador, Carretera Taganana, Benijo, tlf 603 516 332
/ Café Melita, Carretera General 171, Bajamar, tlf. 922 540 814
Tyskerne kan lide kager, så her er en tysk filial med autentisk strudel. Kagehuset ligger og svæver flere hundrede meter over havet, så udsigten fejler heller ikke noget.
Restauranter i Los Cristianos og Playa Americas
Los Cristianos
/// Rincón del Marinero, Muelle Los Cristianos, tlf. 922 79 35 53, gammel favorit. Er man til fisk og skaldyr af den lokale slags – med de lokale, er restauranten en oplevelse. Uhøjtidelig, støjende, men med fantastisk mad. Hummeren er perfekt. Se efter det lille skib foran
prøv den skønne zarzuela (fiskegryde), stor overdækket terrasse.
/// Sama Sama, CC San Telmo, Avenida de la Habana, italiensk ved levende lys – eller på terrasse. De fleste nationers køkkener er repræsenteret i komplekset.
// Banana Garden, langs promenaden foran Hotel Troya, tlf: 922 790 365
Et sjovt miks af internationale retter og mexikanske. Der er levende musik og dans hver aften, ikke mindst flamenco, og så driver de en fin caberet. Tirsdag er det kanarisk aften.
Åbent 13-03, www.bananagardenrest
// El Cine, Calle Juan Bariajo 8, tlf. 609 107758, forbavsende god fisk til prisen. Tag dagens. Traditionsrigt sted, som især er de lokales favorit.
// Sopa, Plaza Pescadora, Calle Montaña Chica 2, tlf. 822 04 37 69, vegetarer kan få spinat-burgere. Snack: Tomat på toast (€3). Og kirsebær og marzipan til dessert.
// La Paloma, Calle Paloma 7, tlf.922 79 01 98 , etableret i 1969, og de skuffer stadig ikke. Tag de spanske retter: Andalusisk Gazpacho, kanin en salmorejo, valensisk paella. Tapas.
// Pescadería Dominga, Puerto de Los Cristianos, ud til vandet, frisk fisk direkte fra bådene, som man har udsigt til. Køb også frisk fisk som take-away. Enten rå eller stegt.
// Habibi, CC San Telmo, Avenida de la Habana, serverer libanesisk i omgivelser fra 1001 Nat – med duft af fremmed te og røgelse. Man kan selv ryge en pibe til dessert.
/ Tapas Cafeteria, lille cafeteria ved Supermarket Karolina, over for tankstation i Los Cristianos.
Tag en taburet og bestil fra kortet. Man sidder i et virvar af himmelske dufte fra den lufttørrede skinke og stærke kaffebønner blandet med dunsterne fra bilerne udenfor. Men det er altså den lokale måde. Canarierne generes ikke af larm og os. I passagen finder man i øvrigt en rigtig god slagter, hvilket er lidt af en sjældenhed. Slut evt. måltidet af med himmelske kager fra Croquant, få meter nede ad gaden.
/ La Pepa, CC La Pasarela, tlf. 922 79 48 85, Food-court med boder, der disker op med gourmet deli. Gå fra fisk, til sushi til vafler og vinbar. Sid på terrassen, legeplads til børnene.
/ La Montería, Calle Ramona Martin Artista 6, tlf. 922 751 209, godt til lunch med de helt lækre tørrede skinker hængende ned fra loftet.
/ Burgerking, lige ud til stranden, gratis wifi, bedste junkfood i byen.
/ Il Gelato del Mercado, Calle Dulce María Loinaz 1, det er et hul I væggen, men isen, de langer over disken, er himmelsk, flere krydret med lokale produkter.
Playa las Americas:
//// El Faro, Avenida Américas, Parque Santiago V, tlf. 822 10 12 66
Lidt for meget med det kunstige fyrtårn, men ellers et fint og farverigt sted, når det skal være lidt fancy. Terrasse i to etager. Veltillavet det hele, men også i den dyre ende.
/// Mesón Las Lanzas, Avenida Noelia Alfonso Cabrera 8, tlf. 922 79 11 72
Traditionel spansk menu. Dagens fisk går man sjældent fejl af. Ligeså kanin i salmorejo – eller tigres (friturestegte muslinger), Alt enkelt, frisk og dejligt.
// Thai Botanico, CC Safari, tæt på Piramide, Avenida Américas, tlf. 922 79 77 59
I bling bling omgivelser serveres ret store portioner god thai-mad, lækre curries og skønne forårsruller. Meget populær, så bestil bord.
// Bianco Restaurant, Avenida Américas 5, tlf. 922 78 86 97
Skøn pizza-pasta ud til vandet. Stor ros til deres zeppoli. Men hvad laver steak med foie gras på en italiener?
// Gomero, Avenida Antonio Dominguez 20, 7.30-23.30, lukket søndag
God gedigen kanarisk mad – forvent kø, for det er også her, at de lokale kommer for at lunche.
// Mailbu, Compostela Beach i CC Oasis på første sal, 3 retter for 10, tlf. 922 797 804
Asiatisk køkken med god service af skandinavisk talende personale. Specialiteter er søtunge walevska og køkkenchefens oksefilet. Livemusik og dans til husorkester. Flamencoshow mandag, onsdag og lørdag. Carberat tirsdag, torsdag og søndag. Elvisshow torsdag. www.malibu-tenerife.com
// Mesón Las Tapas, Pueblo Canario, langs strandpromenaden, tlf. 922 798 540.
Et godt sted at eksperimentere med tapas. Her behøver man ikke klods i at udtale bestillingen. De 50-70 forskellige kolde og varme retter står fremme i en stor buffet, så man selv kan tage. Tjeneren går med en til buffetten for at forklare, hvad der er i de enkelte lækkerier. De gør det med stor glæde, selv om det for dem må være, som hvis vi 50 gange om dagen skulle forklare, hvad en hot-dog er. Familie-restaurant med god stemning, og om
aftenen er der levende musik.
/ Den Glade Viking, Avenida Arquitecto Gómez Cuesta, under Hotel Playa Azul
Som navnet antyder, er klientellet skandinavisk og i høj grad svensk. Mens det ligner en norsk bjælkehytte. Og stemningen er ret dansk. Prøv pyttipanna – den er altid hjemme. Et festligt sted med karaoke, dart og billard. Grillen har nået den rigtige temperatur kl 19. Partymusik fra midnat.
/ Lily's English Tea Terrace. Calle Londres, Costa Adeje
Der må selvfølgelig være et tea-room i det fine kvarter, med engelsk morgenmad, scones og kager. Gode mellemmåltider.
Teppanyaki, Avenida Las Américas, 1. sal, 922 795 395
På stor terrasse kan man vælge mellem kinesisk, japansk og thai, se kokken lave maden og på det flotte springvand.
Tabaibarril – San Miguel de Tajao, Arico, åbent 12.30-22.30, tlf. 922 17 12 61
Friskfanget fisk og blæksprutter. På en god dag også havbars, der smager himmelsk med papas arrugadas. Man udpeger bare sin yndlingsfisk i montren. (10 min. øst for lufthavnen).
El Caserío – Calle Ramón Pino 33, dgl 10-23 - tapas
Snup et glas sangría og vent på den helstegte pattegris, så er det Spanien, som vor mor kendte det. Mange lækre vaskeægte spanske/kanariske retter som oksehaleragout, lammegryde og masser af tapas, fx stegt kanarisk ost med mojo, blækspruttearme i chili.
/// Rincón del Marinero, Muelle Los Cristianos, tlf. 922 79 35 53, gammel favorit. Er man til fisk og skaldyr af den lokale slags – med de lokale, er restauranten en oplevelse. Uhøjtidelig, støjende, men med fantastisk mad. Hummeren er perfekt. Se efter det lille skib foran
prøv den skønne zarzuela (fiskegryde), stor overdækket terrasse.
/// Sama Sama, CC San Telmo, Avenida de la Habana, italiensk ved levende lys – eller på terrasse. De fleste nationers køkkener er repræsenteret i komplekset.
// Banana Garden, langs promenaden foran Hotel Troya, tlf: 922 790 365
Et sjovt miks af internationale retter og mexikanske. Der er levende musik og dans hver aften, ikke mindst flamenco, og så driver de en fin caberet. Tirsdag er det kanarisk aften.
Åbent 13-03, www.bananagardenrest
// El Cine, Calle Juan Bariajo 8, tlf. 609 107758, forbavsende god fisk til prisen. Tag dagens. Traditionsrigt sted, som især er de lokales favorit.
// Sopa, Plaza Pescadora, Calle Montaña Chica 2, tlf. 822 04 37 69, vegetarer kan få spinat-burgere. Snack: Tomat på toast (€3). Og kirsebær og marzipan til dessert.
// La Paloma, Calle Paloma 7, tlf.922 79 01 98 , etableret i 1969, og de skuffer stadig ikke. Tag de spanske retter: Andalusisk Gazpacho, kanin en salmorejo, valensisk paella. Tapas.
// Pescadería Dominga, Puerto de Los Cristianos, ud til vandet, frisk fisk direkte fra bådene, som man har udsigt til. Køb også frisk fisk som take-away. Enten rå eller stegt.
// Habibi, CC San Telmo, Avenida de la Habana, serverer libanesisk i omgivelser fra 1001 Nat – med duft af fremmed te og røgelse. Man kan selv ryge en pibe til dessert.
/ Tapas Cafeteria, lille cafeteria ved Supermarket Karolina, over for tankstation i Los Cristianos.
Tag en taburet og bestil fra kortet. Man sidder i et virvar af himmelske dufte fra den lufttørrede skinke og stærke kaffebønner blandet med dunsterne fra bilerne udenfor. Men det er altså den lokale måde. Canarierne generes ikke af larm og os. I passagen finder man i øvrigt en rigtig god slagter, hvilket er lidt af en sjældenhed. Slut evt. måltidet af med himmelske kager fra Croquant, få meter nede ad gaden.
/ La Pepa, CC La Pasarela, tlf. 922 79 48 85, Food-court med boder, der disker op med gourmet deli. Gå fra fisk, til sushi til vafler og vinbar. Sid på terrassen, legeplads til børnene.
/ La Montería, Calle Ramona Martin Artista 6, tlf. 922 751 209, godt til lunch med de helt lækre tørrede skinker hængende ned fra loftet.
/ Burgerking, lige ud til stranden, gratis wifi, bedste junkfood i byen.
/ Il Gelato del Mercado, Calle Dulce María Loinaz 1, det er et hul I væggen, men isen, de langer over disken, er himmelsk, flere krydret med lokale produkter.
Playa las Americas:
//// El Faro, Avenida Américas, Parque Santiago V, tlf. 822 10 12 66
Lidt for meget med det kunstige fyrtårn, men ellers et fint og farverigt sted, når det skal være lidt fancy. Terrasse i to etager. Veltillavet det hele, men også i den dyre ende.
/// Mesón Las Lanzas, Avenida Noelia Alfonso Cabrera 8, tlf. 922 79 11 72
Traditionel spansk menu. Dagens fisk går man sjældent fejl af. Ligeså kanin i salmorejo – eller tigres (friturestegte muslinger), Alt enkelt, frisk og dejligt.
// Thai Botanico, CC Safari, tæt på Piramide, Avenida Américas, tlf. 922 79 77 59
I bling bling omgivelser serveres ret store portioner god thai-mad, lækre curries og skønne forårsruller. Meget populær, så bestil bord.
// Bianco Restaurant, Avenida Américas 5, tlf. 922 78 86 97
Skøn pizza-pasta ud til vandet. Stor ros til deres zeppoli. Men hvad laver steak med foie gras på en italiener?
// Gomero, Avenida Antonio Dominguez 20, 7.30-23.30, lukket søndag
God gedigen kanarisk mad – forvent kø, for det er også her, at de lokale kommer for at lunche.
// Mailbu, Compostela Beach i CC Oasis på første sal, 3 retter for 10, tlf. 922 797 804
Asiatisk køkken med god service af skandinavisk talende personale. Specialiteter er søtunge walevska og køkkenchefens oksefilet. Livemusik og dans til husorkester. Flamencoshow mandag, onsdag og lørdag. Carberat tirsdag, torsdag og søndag. Elvisshow torsdag. www.malibu-tenerife.com
// Mesón Las Tapas, Pueblo Canario, langs strandpromenaden, tlf. 922 798 540.
Et godt sted at eksperimentere med tapas. Her behøver man ikke klods i at udtale bestillingen. De 50-70 forskellige kolde og varme retter står fremme i en stor buffet, så man selv kan tage. Tjeneren går med en til buffetten for at forklare, hvad der er i de enkelte lækkerier. De gør det med stor glæde, selv om det for dem må være, som hvis vi 50 gange om dagen skulle forklare, hvad en hot-dog er. Familie-restaurant med god stemning, og om
aftenen er der levende musik.
/ Den Glade Viking, Avenida Arquitecto Gómez Cuesta, under Hotel Playa Azul
Som navnet antyder, er klientellet skandinavisk og i høj grad svensk. Mens det ligner en norsk bjælkehytte. Og stemningen er ret dansk. Prøv pyttipanna – den er altid hjemme. Et festligt sted med karaoke, dart og billard. Grillen har nået den rigtige temperatur kl 19. Partymusik fra midnat.
/ Lily's English Tea Terrace. Calle Londres, Costa Adeje
Der må selvfølgelig være et tea-room i det fine kvarter, med engelsk morgenmad, scones og kager. Gode mellemmåltider.
Teppanyaki, Avenida Las Américas, 1. sal, 922 795 395
På stor terrasse kan man vælge mellem kinesisk, japansk og thai, se kokken lave maden og på det flotte springvand.
Tabaibarril – San Miguel de Tajao, Arico, åbent 12.30-22.30, tlf. 922 17 12 61
Friskfanget fisk og blæksprutter. På en god dag også havbars, der smager himmelsk med papas arrugadas. Man udpeger bare sin yndlingsfisk i montren. (10 min. øst for lufthavnen).
El Caserío – Calle Ramón Pino 33, dgl 10-23 - tapas
Snup et glas sangría og vent på den helstegte pattegris, så er det Spanien, som vor mor kendte det. Mange lækre vaskeægte spanske/kanariske retter som oksehaleragout, lammegryde og masser af tapas, fx stegt kanarisk ost med mojo, blækspruttearme i chili.
Restauranter på Tenerifes Vestkyst
Adeje
/// Otelo, Calle de los Molinos 44, tlf. 922 78 03 74
Er mest kendt for den fantastiske udsigt over Helvedeskløften og kysten. Maden er enkel, men ok. De er mest kendte for kylling. Jeg anbefaler hvidløgskylling (€4.95). Men prøv også kaninen. Se under udflugter.
// Restaurant Oasis Calle El Grande, tlf. 922 780 827
Kylling er, hvad du kan få, pollo frito, en drøm for vægelsindede. Bare beslut, hvordan kartoflerne skal være. Kyllingen bliver tilberedt i en marinade, som familien har formået at holde hemmelig siden 1962.
Playa San Juan
// Jamón Jamón, Avenida del Emigrante 24, tlf. 922 13 87 27
Navnet afslører det ikke, men de er faktisk vegetarvenlige. Flere end 20 forskellige tapas. Store portioner kan nemt deles. Veltilberedt og hyggelig.
// Antonio, Avenida El Emigrante 38
Lidt af en institution, hvor både lokale og turister mødes over måltider, der er gedigen kanariske kogekunst. Enkelt og godt. Kendte for hjemmelavede croquetas, friturestegte boller med fyld. Åben hele dagen.
/ 100% Pan, Calle La Graciosa 4, på bytorvet, tlf. 922 138 247
Det er nu ikke 100 pct. brød, men en dejlig cafe, hvor man kan nyde de dejligste kager.
Alcalá
//// Gran Melia Palacio de Isora, Avenida Los Océanos, 7 restauranter: middelhavs, italiensk, japansk og buffet med show-cooking.
/// Restaurante Muelle Viejo, Calle Pasaje el Ancla, 1, tlf. 922 83 28 54
God service og frisk fisk. Og autentisk med både lokale og turister. Fantastisk lækker tun-tatar. Eller fløderis med hummer, også godt. Gode kanariske vine.
// Casa Mon, Calle La Plaza 5, lukket tirsdag, tlf. 699 70 89 76
Formentlig bedste fisk og skaldyr i byen. Vælg din mad i montrene.
// Tres Raices Alcala, Calle los Chorrillos 12, tlf. 633 20 00 53, 3-raices.site
Nye ejere i 2019 har pustet liv i stedet. Tre unge, som vil kæmpe for deres drøm. Og det bliver så til vores livretter. Italienske retter, men på et højt niveau. Her arbejdes der i køkkenet. Prøv Ravioli til forret og en skøn steak.
// El Rincon de la Barriga, Calle Carero 1, tlf. 634 30 75 19
Pastaretterne emmer af kogekunst. Prøv ravioli fyldt med laks. Carbonara er også god.
Los Gigantes
//// El Rincón de Juan Carlos, Pasaje de Jacaranda 2, tlf. 922 86 80 40,
Fornem restaurant med Michelin-stjerner. Den store menu med vine, fra €60. Eller prøv østers med æbler eller tun i bordelaise. Bordbestilling nødvendig.
/ Cappucino Maria, Calle Flor de Pascua, tlf. 922 07 88 83
God café på terrasse med god kaffe,, Engelsk morgenmad €5, croissanter, pizza og pasta.
Masca
// Alte Schule, ja, det betyder gamle skole, for det er Mascas gamle skole, og det skal være på tysk, for det er en tysker, der ejer den. Men han gør en dyd ud af at servere canariske retter. Specielt er han berømt for sin guanche-tærte, en slags kartoffel-omelet, tlf. 922 86 34 24.
// Cafeteria Mirador, pragtfuld udsigt, og når man så kan nyde den med små tapas, vil
glæden ingen ende tage, tlf. 620 215 459.
/// Otelo, Calle de los Molinos 44, tlf. 922 78 03 74
Er mest kendt for den fantastiske udsigt over Helvedeskløften og kysten. Maden er enkel, men ok. De er mest kendte for kylling. Jeg anbefaler hvidløgskylling (€4.95). Men prøv også kaninen. Se under udflugter.
// Restaurant Oasis Calle El Grande, tlf. 922 780 827
Kylling er, hvad du kan få, pollo frito, en drøm for vægelsindede. Bare beslut, hvordan kartoflerne skal være. Kyllingen bliver tilberedt i en marinade, som familien har formået at holde hemmelig siden 1962.
Playa San Juan
// Jamón Jamón, Avenida del Emigrante 24, tlf. 922 13 87 27
Navnet afslører det ikke, men de er faktisk vegetarvenlige. Flere end 20 forskellige tapas. Store portioner kan nemt deles. Veltilberedt og hyggelig.
// Antonio, Avenida El Emigrante 38
Lidt af en institution, hvor både lokale og turister mødes over måltider, der er gedigen kanariske kogekunst. Enkelt og godt. Kendte for hjemmelavede croquetas, friturestegte boller med fyld. Åben hele dagen.
/ 100% Pan, Calle La Graciosa 4, på bytorvet, tlf. 922 138 247
Det er nu ikke 100 pct. brød, men en dejlig cafe, hvor man kan nyde de dejligste kager.
Alcalá
//// Gran Melia Palacio de Isora, Avenida Los Océanos, 7 restauranter: middelhavs, italiensk, japansk og buffet med show-cooking.
/// Restaurante Muelle Viejo, Calle Pasaje el Ancla, 1, tlf. 922 83 28 54
God service og frisk fisk. Og autentisk med både lokale og turister. Fantastisk lækker tun-tatar. Eller fløderis med hummer, også godt. Gode kanariske vine.
// Casa Mon, Calle La Plaza 5, lukket tirsdag, tlf. 699 70 89 76
Formentlig bedste fisk og skaldyr i byen. Vælg din mad i montrene.
// Tres Raices Alcala, Calle los Chorrillos 12, tlf. 633 20 00 53, 3-raices.site
Nye ejere i 2019 har pustet liv i stedet. Tre unge, som vil kæmpe for deres drøm. Og det bliver så til vores livretter. Italienske retter, men på et højt niveau. Her arbejdes der i køkkenet. Prøv Ravioli til forret og en skøn steak.
// El Rincon de la Barriga, Calle Carero 1, tlf. 634 30 75 19
Pastaretterne emmer af kogekunst. Prøv ravioli fyldt med laks. Carbonara er også god.
Los Gigantes
//// El Rincón de Juan Carlos, Pasaje de Jacaranda 2, tlf. 922 86 80 40,
Fornem restaurant med Michelin-stjerner. Den store menu med vine, fra €60. Eller prøv østers med æbler eller tun i bordelaise. Bordbestilling nødvendig.
/ Cappucino Maria, Calle Flor de Pascua, tlf. 922 07 88 83
God café på terrasse med god kaffe,, Engelsk morgenmad €5, croissanter, pizza og pasta.
Masca
// Alte Schule, ja, det betyder gamle skole, for det er Mascas gamle skole, og det skal være på tysk, for det er en tysker, der ejer den. Men han gør en dyd ud af at servere canariske retter. Specielt er han berømt for sin guanche-tærte, en slags kartoffel-omelet, tlf. 922 86 34 24.
// Cafeteria Mirador, pragtfuld udsigt, og når man så kan nyde den med små tapas, vil
glæden ingen ende tage, tlf. 620 215 459.
Restauranter på Tenerifes Nordkyst
Puerto de la Cruz
//// La Cofradia de Pescadores, Calle las Lonjas 5, åbent 13-23
Udmærket fiskerestaurant, men det er udsigten over havet og fæstningen, man betaler for..
/// Andana Beach Club, Ave. Francisco Afonso Carrillo, Playa Jardín (12), lunch 13.30
Det er mest en lounge/cocktailbar ud til strandpromenaden, men der er også restaurant. God stegt aubergine med palmehonning, eller rød peber med hummus. Eller: Fiskecarpaccio med guacamole og nachos, Ret pæne portioner.
/// El Patio, Calle Mequines, 628 13 70 70
Silvana og John sørger for hyggen ud til den grønne åbne plads. Lækre retter, man må dele: boletus croquettes med avocado creme og parmesan, og skønne angus-steaks.
/// Tasca Ihüey, Calle San Felipe 34, on-sø 2.30-15.30, 18.30-22.30, ma-ti kun middag.
Specialiteterne er risretter. Og tapas og salater. Prøv stegte bananer her. Eller osteboller med palmehonning. Men måske bedst: reje-ravioli med svampe, uhmmm.
// Pomodores, Calle Santo Domingo 1, 922 381 328
Ligger hugget ind i klippevæggen under torvet ved pladsen. Menukortet er det sædvanlige, men det er fantastisk at sidde i en grotte og se Atlanterhavet brøle ind ved siden af maden. Som at sidde på en motorvejscafe, bare meget bedre. Også pizza ud af huset.
// Casa Pache, Calle La Verdad 6, tlf. 922 37 25 24
Man får ligesom indtrykket, når man ser skildpadden på et pæl: Specielt! Men hjemligt. Hvis man vil smage kanariske kødgryder, som vor mor rørte i, så er det her. Prøv la plancha (grillet ost med honning og mojo), og vælt dig i ged og lam.
/ Gulliver Café Bar, Calle San Juan 15, 10-00, tlf. 922 093 270
Bestil et par Texas burgers og et par cañas, så kører det. Burgerne er virkelig hjemmelavede. De er også gode til brownies og coco cremosa. Ejeren er serber, men burgere kan han lave.
La Orotava
//// Lucas Maes, Barranco de la Arena 53, tlf. 922 321 159, lukket søndag og mandag.
Belgisk kok med Michelin-stjerner i øjnene. Gourmetkøkken i et restaureret hus med farverig og kunstnerisk indretning. Skøn terrasse til kaffen. Priser fra €30.
/// Victoria, Calle Hermano Apolinar 8, tlf. 922 33 16 83
Fornemme anretninger, internationalt og kanarisk. Confit du canard, går man ikke fejl af. Eler prøv: kanin med kanariske kartofler. Eller gofio mousse med mandler. Tre retter for €11.
/// Tascafe Grimaldi, Calle del Colegio 7, 10.30-19, tlf. 615 26 65 26
Her kan man dinere på terrassen i en villa fra 1624 med havudsigt under et dragetræ – godt til en sommeraften. Prøv kanarisk tun i mojo og slut med gedeostesalat. €15 for hovedret.
// Tasca La Cañada, Calle Dr. Sixto Perera González, 10, tlf. 922 325 198.
Billigt, med priser fra €15, men godt. Stort menukort i lille lokale.
// La Duquesa, Plaza Patricio Garcia 6B, tlf. 922 334 949, lukket sø.
Ved siden af kirken i hus fra 1723. Kanarisk mad, som vor mor lavede det. De store krukker foran toilettet er ikke til herrer, men til heste. Hovedret fra ca. €8. Prøv hønsekødsuppen.
// La Oficina, Carretera General del Norte 119; tlf. 670 885 109
Her bor Wonder Burger, som man spiser ved vintønder. Godt pakket, for det er Tenerifes bedste burger, €2.70. Prøv også puntas de solomillo, saftige kødstykker med stegte kartofler.
/ Relieve Restaurant, Calle Carrera Escultor, 7-21.30
Til et kaffestop. Med gode kager, og de hænger ikke på træerne i Spanien. Prøv blåbærtærten eller brownies. De koster kun et par euro pr. styk. Specialitet er patchanga, en berliner. isbod.
Los Realejos
/// Mesón El Monasterio, Montaña de los Frailes, tlf. 922 340 707
Champagne brunch fra €12 – men kig også bare forbi til en drink eller snacks.
/// Finca El Patio, Calle Jardin 13; tlf. 680 994 161
Kanariske retter med internationalt tvist. Kokken Adrian er kendt for sit brød med krydderurter. Bestil bord, for selv om det er en skjult perle, fylder stamkunderne godt op.
/ Café Lounge PCAN, Calle Los Barros 30, tlf. 922 355 407
Garachico
//// Mirador de Garachico, Calle Martínez de Fuentes 17, lukket ma, tlf. 922 83 11 98.
Lad ikke navnet snyde – her er ingen udsigt. Men maden er himmelsk. Der eksperimenteres original og kreativt: jordbærsmør med stort peber, hmmmm. Hold øje med temaer, f.eks. kan de en aften have blomster-tema, og det går igen i mad og underholdning. Prøv laks marineret i rødbede på en pandekage. Eller duck a l’orange. Priser €30 for en middag.
// Pizzeria Rugantino, Esteban De Ponte 44, åben i weekenden og tirsdag
Pizzaerne koster omkring €10. Det ligner et takeaway-sted, men der er restaurant bagved. Og der er rift om pladserne, for det er et af de mest populære pizzariaer på øen. Pizzaerne er opkaldt efter italienske romanfigurer, prøv en Scaramouch (salami, skinke, tun). Og man spiser med fingrene. Du kan også få tapas og pasta - med kniv og gaffel.
El Sauzal
/// Las Terrazas de El Sauzal, Pasaje Sierva de Dios 9 Lukket ma-ti, tlf. 922 571 491, www.terrazasdelsauzal.com
Det er lidt dyr frokost, men med den udsigt til Teide, jo, så er det ok. Og maden fin. Tapas €14, hovedretter €20, Gourmetbrunch €16. Tre retter med vin: ca. €60.
// Bodegas Monje, C/ Cruz de Leandro 36, ti-sø 10-19, tlf. 922 585 027, www.bodegasmonje.com
/ La Oficina, El Sauzal. tlf. 670 885 109
Her bor Wonder Burger i et hyggeligt traktørsted – en filial af burgerkæden i La Orotava med Tenerifes bedste burger. Til kun €2.70.
//// La Cofradia de Pescadores, Calle las Lonjas 5, åbent 13-23
Udmærket fiskerestaurant, men det er udsigten over havet og fæstningen, man betaler for..
/// Andana Beach Club, Ave. Francisco Afonso Carrillo, Playa Jardín (12), lunch 13.30
Det er mest en lounge/cocktailbar ud til strandpromenaden, men der er også restaurant. God stegt aubergine med palmehonning, eller rød peber med hummus. Eller: Fiskecarpaccio med guacamole og nachos, Ret pæne portioner.
/// El Patio, Calle Mequines, 628 13 70 70
Silvana og John sørger for hyggen ud til den grønne åbne plads. Lækre retter, man må dele: boletus croquettes med avocado creme og parmesan, og skønne angus-steaks.
/// Tasca Ihüey, Calle San Felipe 34, on-sø 2.30-15.30, 18.30-22.30, ma-ti kun middag.
Specialiteterne er risretter. Og tapas og salater. Prøv stegte bananer her. Eller osteboller med palmehonning. Men måske bedst: reje-ravioli med svampe, uhmmm.
// Pomodores, Calle Santo Domingo 1, 922 381 328
Ligger hugget ind i klippevæggen under torvet ved pladsen. Menukortet er det sædvanlige, men det er fantastisk at sidde i en grotte og se Atlanterhavet brøle ind ved siden af maden. Som at sidde på en motorvejscafe, bare meget bedre. Også pizza ud af huset.
// Casa Pache, Calle La Verdad 6, tlf. 922 37 25 24
Man får ligesom indtrykket, når man ser skildpadden på et pæl: Specielt! Men hjemligt. Hvis man vil smage kanariske kødgryder, som vor mor rørte i, så er det her. Prøv la plancha (grillet ost med honning og mojo), og vælt dig i ged og lam.
/ Gulliver Café Bar, Calle San Juan 15, 10-00, tlf. 922 093 270
Bestil et par Texas burgers og et par cañas, så kører det. Burgerne er virkelig hjemmelavede. De er også gode til brownies og coco cremosa. Ejeren er serber, men burgere kan han lave.
La Orotava
//// Lucas Maes, Barranco de la Arena 53, tlf. 922 321 159, lukket søndag og mandag.
Belgisk kok med Michelin-stjerner i øjnene. Gourmetkøkken i et restaureret hus med farverig og kunstnerisk indretning. Skøn terrasse til kaffen. Priser fra €30.
/// Victoria, Calle Hermano Apolinar 8, tlf. 922 33 16 83
Fornemme anretninger, internationalt og kanarisk. Confit du canard, går man ikke fejl af. Eler prøv: kanin med kanariske kartofler. Eller gofio mousse med mandler. Tre retter for €11.
/// Tascafe Grimaldi, Calle del Colegio 7, 10.30-19, tlf. 615 26 65 26
Her kan man dinere på terrassen i en villa fra 1624 med havudsigt under et dragetræ – godt til en sommeraften. Prøv kanarisk tun i mojo og slut med gedeostesalat. €15 for hovedret.
// Tasca La Cañada, Calle Dr. Sixto Perera González, 10, tlf. 922 325 198.
Billigt, med priser fra €15, men godt. Stort menukort i lille lokale.
// La Duquesa, Plaza Patricio Garcia 6B, tlf. 922 334 949, lukket sø.
Ved siden af kirken i hus fra 1723. Kanarisk mad, som vor mor lavede det. De store krukker foran toilettet er ikke til herrer, men til heste. Hovedret fra ca. €8. Prøv hønsekødsuppen.
// La Oficina, Carretera General del Norte 119; tlf. 670 885 109
Her bor Wonder Burger, som man spiser ved vintønder. Godt pakket, for det er Tenerifes bedste burger, €2.70. Prøv også puntas de solomillo, saftige kødstykker med stegte kartofler.
/ Relieve Restaurant, Calle Carrera Escultor, 7-21.30
Til et kaffestop. Med gode kager, og de hænger ikke på træerne i Spanien. Prøv blåbærtærten eller brownies. De koster kun et par euro pr. styk. Specialitet er patchanga, en berliner. isbod.
Los Realejos
/// Mesón El Monasterio, Montaña de los Frailes, tlf. 922 340 707
Champagne brunch fra €12 – men kig også bare forbi til en drink eller snacks.
/// Finca El Patio, Calle Jardin 13; tlf. 680 994 161
Kanariske retter med internationalt tvist. Kokken Adrian er kendt for sit brød med krydderurter. Bestil bord, for selv om det er en skjult perle, fylder stamkunderne godt op.
/ Café Lounge PCAN, Calle Los Barros 30, tlf. 922 355 407
Garachico
//// Mirador de Garachico, Calle Martínez de Fuentes 17, lukket ma, tlf. 922 83 11 98.
Lad ikke navnet snyde – her er ingen udsigt. Men maden er himmelsk. Der eksperimenteres original og kreativt: jordbærsmør med stort peber, hmmmm. Hold øje med temaer, f.eks. kan de en aften have blomster-tema, og det går igen i mad og underholdning. Prøv laks marineret i rødbede på en pandekage. Eller duck a l’orange. Priser €30 for en middag.
// Pizzeria Rugantino, Esteban De Ponte 44, åben i weekenden og tirsdag
Pizzaerne koster omkring €10. Det ligner et takeaway-sted, men der er restaurant bagved. Og der er rift om pladserne, for det er et af de mest populære pizzariaer på øen. Pizzaerne er opkaldt efter italienske romanfigurer, prøv en Scaramouch (salami, skinke, tun). Og man spiser med fingrene. Du kan også få tapas og pasta - med kniv og gaffel.
El Sauzal
/// Las Terrazas de El Sauzal, Pasaje Sierva de Dios 9 Lukket ma-ti, tlf. 922 571 491, www.terrazasdelsauzal.com
Det er lidt dyr frokost, men med den udsigt til Teide, jo, så er det ok. Og maden fin. Tapas €14, hovedretter €20, Gourmetbrunch €16. Tre retter med vin: ca. €60.
// Bodegas Monje, C/ Cruz de Leandro 36, ti-sø 10-19, tlf. 922 585 027, www.bodegasmonje.com
/ La Oficina, El Sauzal. tlf. 670 885 109
Her bor Wonder Burger i et hyggeligt traktørsted – en filial af burgerkæden i La Orotava med Tenerifes bedste burger. Til kun €2.70.